Potřebujeme na 4 porce: 4 plátky krůtího masa | 1 balení zakysané smetany | 1 špetka pepře a soli | 1 konzerva broskvového kompotu | 2 kiwi | 1 šlehačka | olej na smažení
Příloha: Dušená rýže nebo opečené brambory
Příprava: Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme zakysanou smetanou a necháme pár hodin odležet.
Navrch masa klademe kousky broskví a kiwi.
Maso přeložíme, spíchneme párátkem a zprudka opečeme po obou stranách na oleji. Pak zmírníme oheň a porce dusíme lehce podlité.
Měkké maso zbavíme párátek a na talíři obložíme broskví a kiwi a zdobíme šlehačkou.
Doba přípravy: 30 minut
Potřebujeme pro přípravu 4 porcí: 4 krůtí plátky | 4 plátky sýra eidam | 4 plátky šunky | baby karotka | 1 pórek | sůl | koření gyros | máslo | 1 kostka MAGGI Bylinky bazalka a tymián
Příloha: Špenátová rýže.
Příprava: Plátky masa naklepeme, potřeme máslem s rozpuštěnou kostkou MAGGI Bylinky bazalka a tymián, osolíme a okořeníme gyros kořením.
Poklademe plátky šunky a sýra, vložíme baby karotku, pórek a zabalíme. V pekáčku rozpustíme máslo, vložíme rolky a za občasného podlévání dusíme doměkka.
Doba přípravy: 40 minut
Energetická hodnota: cca 1526 kJ (365 kcal)
Potřebujeme pro přípravu 4 porcí: 250 g rýže | 1 červená paprika | 2 pórky | 1 konzerva sterilovaných kukuřiček | 400 g krůtích prsíček | 1 stroužek česneku | 50 g slunečnicových semínek | 6 lžic lžic oleje | 150 g mraženého hrášku | 50 ml zeleninového vývaru z kostky | 2 lžíce sójové omáčky | sůl | 2cm kořene zázvoru | 1/2 lžičky sambal oelek
Příprava: Rýži uvaříme ve slané vodě, slijeme a necháme vychladnout. Papriku a pórek očistíme. Papriku nakrájíme na nudličky, pórek na kolečka. Kukuřici necháme okapat. Krůtí prsíčka nakrájíme na tenké nudličky. Zázvor a česnek oloupeme a najemno nasekáme. Slunečnicová semínka opražíme na 2 lžících oleje, osolíme.
Maso s česnekem a zázvorem prudce opečeme na 1 lžíci oleje, poté vyjmeme a uchováme horké.
Na 3 lžících oleje opečeme ještě asi 15 minut rýži. Krátce podusíme s rýží papriku, pórek a hrášek. Přimícháme vývar, sójovou omáčku a sambal oelek. Přidáme kukuřici, maso a slunečnicová semínka. Vše podusíme na mírném ohni.
Doba přípravy: 55 minut
Energetická hodnota: cca 1559 kJ (373 kcal)
Potřebujeme pro přípravu 4 porcí:4 řízky z krůtích prs | sůl | černý pepř | 6 dkg uzené slaniny | 1 cibule | 2 stroužky česneku | 10 dkg čerstvých hub | kmín | vývar z kostí | 1 lžíce rajčatového protlaku | 1 dcl bílého vína | 1 lžíce kysané smetany
Příprava: Naklepané řízky osolíme, okořeníme a osmažíme na nakrájené rozškvařené slanině.
Přidáme nakrájenou cibuli, rozetřený česnek, nakrájené houby, kmín, polijeme vývarem a dusíme.
Nakonec přimícháme protlak spolu s vínem a ochutíme kysanou smetanou.
Doba přípravy: 55 minut
Energetická hodnota: cca 1338 kJ (320 kcal)
Potřebujeme pro přípravu 4 porcí:1/2 kg krůtích prsou | 1 stroužek česneku | 1 zázvoru asi 2cm | 7 lžic sójové omáčky | 1 svazek pórku | 300 g paprik | 1 cuketa | 420 g sterilovaných meruněk | 150 g žampionů | petrželka | 150 g sójových výhonků | 2 lžíce oleje | 2 lžíce octa | kayenský pepř | cukr | sůl
Příloha: Rýže.
Příprava: Krůtí prsa nakrájíme na nudličky. Najemno nasekáme oloupaný česnek a zázvor, smícháme se 3 lžícemi sójové omáčky a přimícháme k masu.
Zeleninu pokrájíme nadrobno, petrželku posekáme. Meruňky necháme okapat (zachytíme šťávu) a rozpůlíme je. Houby nakrájíme na plátky. Sójové výhonky spaříme a necháme okapat.
Maso opékáme 3 minuty na horkém oleji, přidáme zeleninu, ovoce, houby a další 3 minuty dusíme. Přimícháme 150ml šťávy z meruněk, ocet, sójovou omáčku, kayenský pepř, cukr, sójové výhonky, petrželku a okořeníme.
Doba přípravy: 50 minut
Energetická hodnota: cca 2328 kJ (557 kcal)
Potřebujeme pro přípravu 8 porcí:1 červená paprika | 1 zelená paprika | 2 cibule | 1.5 kg krůtích prsou | 2 lžíce hořčice | 2 lžíce majoránky | 6 plátků anglické slaniny | 2 lžíce másla | 175 ml bílého vína | 375 ml slepičího vývaru z kostky | 2 lžíce ztužovače omáčky | 2 lžíce zakysané smetany | sůl | pepř | sladká mletá paprika
Příprava: Papriky očistíme. Polovinu pokrájíme na proužky, zbytek na kostky. Cibuli sloupneme a posekáme. Maso opláchneme, osušíme a dobře naklepeme. Osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a posypeme paprikou, majoránkou a posekanou cibulí, obložíme 3 plátky slaniny a 3 proužky papriky, zabalíme, ovineme slaninou a převážeme nití.
Máslo rozpálíme v pánvi, na něm opečeme maso. Přidáme kostky, papriky, podusíme. Zalijeme vínem a vývarem. Přikryté dusíme zhruba 60 minut. Maso vyjmeme, zabalíme do alobalu, necháme 10 minut odležet.
Vypečenou šťávu zahustíme. Vmícháme zakysanou smetanu, dochutíme a podáváme s pokrájenou roládou.
Doba přípravy: 120 minut
Energetická hodnota: cca 1456 kJ (348 kcal)
Potřebujeme pro přípravu 4 porcí:700 g krůtích prsou (rolka) | 100 g libovější anglické slaniny | 50 g másla | 2 rajčata | 50 g žampionů | pepř | 2 lžíce MAGGI Harmonie Chuti | 100 ml vína | citrónová šťáva | cukr
Příprava: Síťku na rolce opatrně odhrneme ke středu - nevysvlékáme úplně. Plátky anglické slaniny obalíme v MAGGI Harmonii Chuti, lehce opepříme a pevně navineme kolem rolky.
Síťku na rolce vrátíme opět ke krajům.
Maso zprudka opečeme ve vyšším hrnci na plátku másla. Očištěné žampiony pokrájíme na plátky, rajčata na osminky, vše přidáme kolem rolky na zbylé máslo, podlijeme a dáme dusit.
Před podáváním zalijeme vínem a zakapeme citrónem a můžeme dochutit trochou cukru a podáváme s libovolnou přílohou.
Doba přípravy: 60 minut
Energetická hodnota: cca 1867 kJ (447 kcal)
Potřebujeme pro přípravu 4 porcí:3 lžíce octa | 125 ml oleje | sůl | pepř | 2 citróny | 0.6 kg krůtích prsou nakrájených na plátky | 1 lžíce oleje | 1 velký brambor | 1 velké rajče | několik lístků bazalky | MAGGI Harmonie Chuti
Příprava: Z octa, oleje, soli a pepře umícháme marinádu.
Citrón nakrájíme na tenké plátky. Krůtí maso obložíme citrónovými plátky a v marinádě necháme odležet asi 4-5 hodin.
Poté vyjmeme z marinády a osušíme. Maso vložíme do rozpáleného oleje, zmírníme teplotu. Asi 15 minut na mírném plameni dusíme. Osolíme a opepříme.
Brambor oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě. Potom jej vylisujeme. Přilijeme 5 až 6 lžic marinády a utřeme dohladka. Ochutíme pepřem, solí a dochutíme kořenící směsí MAGGI Harmonie Chuti. Rajče nadrobno pokrájíme. Krůtí maso nakrájíme na tenké plátky a přidáme bramborovou omáčku, kterou posypeme nakrájeným rajčetem.
Ozdobíme zbylými citrónovými plátky a lístky bazalky.
Doba přípravy: 60 minut
Energetická hodnota: cca 2297 kJ (550 kcal)
Potřebujeme pro přípravu 6 porcí:1 kg krůtích stehen (horní část) | 2 lžíce sójové omáčky | trochu omáčky tabasco | pálivá paprika | 2 lžíce oleje | 1/2 kg rajčat | 150 g kukuřice | 1/2 kg kyselého zelí | majoránka | sůl | pepř
Příloha: Těstoviny nebo brambory.
Příprava: Maso umyjeme a osušíme. Sójovou omáčku, tabasco a papriku rozmícháme v trošce vody, maso tím po všech stranách potřeme a marinujeme cca 1 hodinu.
V pekáči rozpálíme olej a maso v něm po všech stranách opečeme. Maso vyjmeme, vložíme kyselé zelí, přelijeme trochou vody, okořeníme majoránkou, solí, pepřem a 10 minut dusíme.
Mezitím spaříme horkou vodou rajčata, slupku sloupneme, odstraníme stonek, dužinu nakrájíme na kousky. Rajčata a kukuřici dáme do zelí, přidáme stehna a v zakrytém hrnci dusíme cca 45 minut.
Doba přípravy: 105 minut
Energetická hodnota: cca 1445 kJ (346 kcal)
Potřebujeme pro přípravu 4 porcí:4 krůtí křídla | 1 citrón | 1 stroužek česneku | rozmarýna | 8 lžic červeného vína | 8 lžic oleje | 2 bobkové listy | sůl | pepř | 1 pokrájený citrón
Příloha: Pečený česnek.
Příprava: Z citrónu vymačkáme šťávu. Česnek oloupeme a utřeme ho. Rozmarýnu otrháme. Smícháme víno s olejem, česnekem, citrónem, rozmarýnou a bobkovým listem. Marinádou potřeme křídla a dáme je na 1 den do chladničky.
Maso vyjmeme z marinády a dáme je grilovat. Během grilování potíráme marinádou. Pečená křídla osolíme, opepříme.
Náš tip: Pečený česnek připravíme tak, že mladé paličky rozkrojíme a potřeme olejem a dáme ugrilovat.
Doba přípravy: 45 minut
Energetická hodnota: cca 1669 kJ (399 kcal)
| Seznam |Google| Atlas | Webzdarma | iDNES | iZITRA | IDOS | ICQ | Quick | Centrum | Yahoo | Eurotel | Webcams | Novinky | Cestiny | Martin |