Hlavní stránka ICT Astro a Kosmos Vtipy Návštěvní kniha Download Věda a technika Gastronomie Ankety Chat Superkniha Shoutboard Mail to Zdraví Stařinky Mapa serveru

Kuřecí maso

 

"Nasi goreng" s krevetami

Potřebujeme na 6 porcí: 8 jarních cibulek, 2 velké cibule, 2 stroužky česneku, 2 velké chillli papričky, 250 g kuřecích prsíček, 100 g vyloupaných krevet, 4 malá vejce, 5 lžic sladké sojové omáčky, bílý pepř, 5 lžic slunečnicového oleje, 1 lžíce hnědého cukru, 400 g uvařené dlouhozrnné rýže, koření sambal.

Příprava: Jarní cibuli a česnek nakrájíme na plátky, chilli papričky zbavíme semínek a nakrájíme je na kolečka. Maso jemně pokrájíme, krevety omyjeme ve studené vodě a necháme okapat.

Vejce rozmícháme se sojovou omáčkou a pepřem.

Ve woku rozehřejeme trochu oleje a z vaječné hmoty usmažíme 3 - 4 omeletky, které nakrájíme na nudličky. Rozehřejeme zbylý olej, přidáme cibulky, česnek, cukr a chilli a za stálého míchání vše osmažíme.

Maso shrneme ke kraji, vložíme krevety a osmahneme. Přidáme rýži a za stálého míchání dozlatova usmažíme.

Dochutíme pepřem a sojovou omáčkou a na závěr doplníme omeletovými nudličkami a smaženou cibulkou.

Koření Sambal - 200 g malých červených chilli papriček, 1 šálek vody, lžička soli, lžička cukru, lžíce octa, lžíce oleje.

Z papriček odstraňte stopičky, nahrubo nasekejte, s vodou dejte na pánev a na mírném ohni vařte cca 15 minut. Pak s dalšími ingrediencemi vše rozmixujte.

Náš tip: Hotovou omáčku můžete skladovat v ledničce ve skleněné nádobě až 2 týdny.

 

Kuře s bylinkovou rýží - Arroz Con Pollo

Ingredience na 8 porcí: 8 kuřecích stehen spodní část s kostí, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička mleté červené papriky, 1 cibuli, 2 zelené papriky, 1 červenou pálivou papričku, 4 stroužky česneku, 2 dcl bílého vína, 1 bobkový list, 1/2 lžičky usušeného dobromyslu, 4 sušená rajčata, 1/2 hrnku mandlí, 1 1/2 hrnku hnědé dlouhozrnné rýže, posekaný koriandr nebo petrželku, MAGGI Bylinky bazalka a tymián, MAGGI Zlatý slepičí bujón.

Příprava: Kousky kuřete obalíme v mouce a opečeme je na oleji dozlatova.

Vyjmeme je a do pánve přidáme cibuli, zelené papriky, česnek a vše osmažíme. Nakonec přidáme mletou a pálivou papriku, kostku MAGGI Bylinky bazalka a tymián, přilijeme vývar z MAGGI Zlatého slepičího bujónu, víno, bobkový list, dobromysl, rajčata, mandle a rýži.

Nahoru poskládáme opečené kuřecí kousky, přikryjeme a pomalu dusíme asi 20min.

Náš tip: Podáváme na míse, kde na rýži rozložíme kuřecí dílky a vše posypeme petrželkou nebo koriandrem.

Doba přípravy: 60 minut

Energetická hodnota: cca 1295 kJ (310 kcal)

 

Thajská kuřecí křidélka

Ingredience na 6 porcí: 12 kuřecích křídel, 4 stroužky česneku, 4 kuličky pepře, 15 g kořenu koriandru, 1 lžíce čerstvého zázvoru, 1.5 lžíce rybí omáčky, 3 lžíce sójové omáčky, 3 lžíce medu, 2 lžíce nakrájených koriandrových lístků, 2 jarní cibulky.

Příprava: V hmoždíři zpracujeme česnek, pepř, kořen koriandru a zázvor na pastu, ke které přidáme rybí i sójovou omáčku, med a smícháme.

V této marinádě namáčíme omytá a dosucha utřená kuřecí křídla. Dáme je do mísy a odložíme je na 24 hodin do chladu.

Potom křídla položíme do pekáče, zalijeme zbytkem marinády a pečeme asi hodinu, přičemž je občas poléváme.

Servírujeme posypané koriandrem a podélně nakrájenou cibulkou.

Doba přípravy: 90 minut

Energetická hodnota: cca 878 kJ (210 kcal)

 

Kuře na estragonu

Ingredience: 1 kuře, 2 cibule, 2 lžíce oleje, 100 ml bílého vína, pepř, 1/2 kg rajčat, 4 stroužky česneku, petržel, estragon, vývar z MAGGI Zlatého slepičího bujónu.

Příloha: Rýže, vařený brambor.

Příprava:Kuře naporcujeme a s nadrobno pokrájenou cibulí opečeme na oleji.

Jakmile cibule zežloutne, podlijeme kuře vínem. Osolíme, opepříme, přidáme nakrájená rajčata a dusíme.

Když je maso měkké, přidáme prolisovaný česnek, nasekanou petrželku a estragon a zředíme MAGGI vývarem. Krátce povaříme.

Doba přípravy: 60 minut

Energetická hodnota: cca 1908 kJ (456 kcal)

 

Kantonské těstoviny

Ingredience: 320 g MAGGI Vřeten, 400 g kuřecích prsíček, 250 g bílého zelí, 1 cibule, 3 lžíce oleje, 1 lžička kari koření, 1 Omáčky Kantonské, 1 špetka soli.

Příloha: Salát.

Příprava: Maso nakrájíme na malé kostičky a dáme na olej restovat.

Přidáme sůl a kari koření, najemno nakrájené zelí, MAGGI Omáčku Kantonskou a podusíme asi 3 minuty.

Mezitím si uvaříme MAGGI Vřetena dle návodu.

Vařené těstoviny a maso a ostatní ingredience smícháme dohromady a podáváme. Náš tip:Sůl a kari nemusíme přidávat, záleží na chuti každého labužníka.

Doba přípravy: 40 minut.

Energetická hodnota: cca 3092 kJ (740 kcal)

 

Kuře v omáčce barbecue

Ingredience pro přípravu 4 porcí:1 sójové omáčky | 2 lžíce sójové omáčky | 1/2 šálku bílého vína | 1/2 šálku kečupu | 1/2 šálku drobně nakrájené cibule | 2 lžíce oleje | 1/4 lžičky chilli koření | 4 stroužky česneku | MAGGI Harmonie Chuti | pálivá paprika | muškátový oříšek | 1 špetka soli | 75 g másla | citrónová šťáva | rozmarýn

Příloha: Bílý chléb, rýže.

Příprava:Nejdříve si připravíme směs ze sójové omáčky, bílého vína, kečupu, cibule, oleje, chilli koření, drceného česneku, dochutíme kořenící směsí MAGGI Harmonie Chuti, rozmarýnu, pálivé papriky, muškátového oříšku a soli. Směs 10 minut povaříme a přidáme k ní půl osminky másla a citrónovou šťávu.

Maso z vykostěného kuřete nakrájíme na nudličky a dusíme pod pokličkou v omáčce.

Doba přípravy: 60 minut

Energetická hodnota: cca 2576 kJ (616 kcal)

 

Mah - Mee (asijské jídlo)

Ingredience pro přípravu 4 porcí: 2 větší cibule | 1 pórek | 1 červená paprika | 1 menší čínské zelí | 3 kuřecí prsa | 1 sáček MAGGI těstovin | 3 stroužky česneku | 1/2 balení krabičky trvanlivé smetany na šlehání | olej | MAGGI Harmonie Chuti | sójová omáčka | 1 dcl sherry | kari

Příprava: Na oleji osmahneme cibulku, přidáme na proužky pokrájené kuřecí maso, kari, sherry, pokrájenou čerstvou papriku, čínské zelí, pórek, česnek, sójovou omáčku a sladkou smetanu.

Okořeníme MAGGI Harmonií Chuti.

Vše smícháme s uvařenými těstovinami ve větší míse a podáváme.

Doba přípravy: 45 minut

Energetická hodnota: cca 1591 kJ (381 kcal)

 

Pochoutka supa mrchožrouta

Ingredience: kuřecí maso | šunka (šunkový salám) | žampiony (krájené z konzervy) | niva | MAGGI Dnes Sýrová omáčka | sůl | pepř

Příloha: Hranolky, těstoviny.

Příprava: Kuřecí maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a smažíme na malém množství oleje.

Když je maso hotové, zalijeme je MAGGI Dnes Sýrovou omáčkou.

Až se omáčka prohřeje, přidáme nastrouhanou nivu, žampiony a na nudličky nakrájenou šunku.

Mícháme, dokud omáčka nezhoustne.

Náš tip: Maso smažíme opravdu na malém množství oleje, jinak by omáčka byla mastná. MAGGI Dnes Sýrovou omáčku můžeme nahradit smetanou.

Doba přípravy: 30 minut

 

Kuře Madras

Ingredience pro přípravu 4 porcí: 1 cibule | 1 lžíce rajčatového protlaku | 3 česneku | 1 konzerva sterilovaného hrášku | 4 kuřecí prsa | 1 špetka kari | 1 špetka solamylu | 1 špetka worčestrové omáčky | 1 špetka sojové omáčky

Příloha: MAGGI Špagety.

Příprava: Kuřecí maso nakrájíme na kousky. Na tuku zpěníme cibuli, přidáme maso a orestujeme.

Přidáme lžičku kari, prolisovaný česnek, podlijeme a dusíme do měkka.

Pak dáme lžíci rajčatového protlaku a povaříme. Zahustíme solamylem - ne moc.

Dochutíme solí, worčestrovou a sójovou omáčkou.

Zdobíme sterilovaným hráškem.

Doba přípravy: 30 minut

Energetická hodnota: cca 972 kJ (233 kcal)

 

Indické kuře

Ingredience pro přípravu 4 porcí: 1 kuře | 1 bílý jogurt | 2 cibule | muškát | skořice | pepř | bobkový list | hřebíček | 4 stroužky česneku | paprika (koření) | 100 ml kečupu | sůl | MAGGI Harmonie Chuti

Příloha: Rýže.

Příprava: Rozporcované a pokud možno vykostěné kuře naložíme asi na 2 hodiny do rozšlehaného osoleného jogurtu.

Pak na pánvi zpěníme cibulku, přidáme trochu muškátu, skořice, pepře, bobkový list a hřebíček. Do toho vložíme kuře i s marinádou a dusíme téměř doměkka. Nakonec přidáme rozetřený česnek, dochutíme kořenící směsí MAGGI Harmonie Chuti, sladkou papriku a kečup.

Povaříme a servírujeme.

Doba přípravy: 60 minut

Energetická hodnota: cca 1651 kJ (395 kcal)

 

Mexické kuře

Ingredience pro přípravu 4 porcí:1 kuře | 2 lžíce oleje | sůl | drcený pepř | tymián | 1 cibule | 2 kostky MAGGI Bylinky česnek a petržel | 16 g MAGGI Zlatého sypkého Slepičího bujónu | 1 šálek zelených vypeckovaných oliv

Příloha: Rýže.

Příprava: Kuře rozdělíme na čtvrtky, osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem a prudce opečeme na oleji dozlatova.

Do tuku na pánvi dáme na plátky nakrájenou cibuli, orestujeme, přidáme MAGGI Bylinky česnek a petržel, porce kuřete, oloupaná a nakrájená rajčata. Zalijeme vývarem a dusíme asi 30 min.

Nakonec přidáme olivy, prohřejeme a podáváme.

Doba přípravy: 55 minut

Energetická hodnota: cca 2133 kJ (510 kcal)

 

Toskánské kuře

Ingredience pro přípravu 4 porcí:1 kuře | 6 stroužků česneku | lístky šalvěje | olej | 100 ml bílého vína | 2 rajčata | pepř | MAGGI Harmonie Chuti

Příloha: Brambory.

Příprava: Kuře rozdělené na jednotlivé porce osolíme a necháme odležet.

Na oleji opečeme na proužky nakrájený česnek, přidáme nasekané lístky šalvěje, vložíme kuře a opečeme ze všech stran. Zalijeme bílým vínem, přidáme na kousky nakrájená rajčata a dusíme. Ochutíme pepřem, dochutíme kořenící směsí MAGGI Harmonie Chuti, popřípadě dosolíme.

Doba přípravy: 55 minut

Energetická hodnota: cca 1389 kJ (332 kcal)

 

Kuře na česneku

Ingredience pro přípravu 5 porcí:1 kuře | 5 paliček česneku (možno i další česnek přidat) | 3 lžičky soli | 3 lžičky kari | 1 láhev piva | 2 lžíce másla | 2 lžíce oleje

Příloha: Pečivo, brambory.

Příprava: Kuře naporcujeme, osolíme a zprudka osmahneme.

Takto připravené kuře vložíme do hrnce, zasypeme na kolečka nasekaným česnekem, přidáme kari a zalijeme pivem.

Když je česnek měkký, přidáme dvě lžíce másla na zjemnění.

Doba přípravy: 75 minut

Energetická hodnota: cca 1683 kJ (403 kcal)

 

Maminčino kuře v zelí

Ingredience pro přípravu 4 porcí:8 kuřecích křídel | 2 cibule | 1/2 kg kysaného zelí | 5 dkg slaniny | 1 špetka soli | 1 špetka grilovacího koření

Příloha: Houskový knedlík nebo vařené brambory.

Příprava: V pekáčku osmahneme 2 nakrájené cibule, přidáme kysané zelí. Na něj dáme 8 kousků kuřecích křidýlek, osolíme a okořeníme.

Navrch klademe nakrájenou slaninu a necháme asi 1 hodinu přikryté péct.

Posledních 10 minut pečeme odkryté, aby se udělala se kůrčička. Náš tip:Výhoda - vše děláme v jednom pekáčku.

Doba přípravy: 75 minut

Energetická hodnota: cca 1042 kJ (249 kcal)

 

Kuře v omáčce barbecue

Ingredience pro přípravu 4 porcí:1 sójové omáčky | 2 lžíce sójové omáčky | 1/2 šálku bílého vína | 1/2 šálku kečupu | 1/2 šálku drobně nakrájené cibule | 2 lžíce oleje | 1/4 lžičky chilli koření | 4 stroužky česneku | MAGGI Harmonie Chuti | pálivá paprika | muškátový oříšek | 1 špetka soli | 75 g másla | citrónová šťáva | rozmarýn

Příloha: Bílý chléb, rýže.

Příprava: Nejdříve si připravíme směs ze sójové omáčky, bílého vína, kečupu, cibule, oleje, chilli koření, drceného česneku, dochutíme kořenící směsí MAGGI Harmonie Chuti, rozmarýnu, pálivé papriky, muškátového oříšku a soli. Směs 10 minut povaříme a přidáme k ní půl osminky másla a citrónovou šťávu.

Maso z vykostěného kuřete nakrájíme na nudličky a dusíme pod pokličkou v omáčce.

Doba přípravy: 60 minut

Energetická hodnota: cca 2576 kJ (616 kcal)

 

| Seznam |Google| Atlas | Webzdarma | iDNES | iZITRA | IDOS | ICQ | Quick | Centrum | Yahoo | Eurotel | Webcams | Novinky | Cestiny | Martin |

 

* Kurzy * Akcie * Práce * Zájezdy * Zájezdy * Meteobox * Auto *