Hlavní stránka ICT Astro a Kosmos Vtipy Návštěvní kniha Download Věda a technika Gastronomie Ankety Chat Superkniha Shoutboard Mail to Zdraví Stařinky Mapa serveru

Uzeniny

 

Lunchmeatová směs se sýrovým srdíčkem

Potřebujeme pro přípravu 2 porcí: 1 cibulka | 1 konzerva lunchmeatu | 1 lžíce hořčice | 3 lžíce kečupu | 2 stroužky rozetřeného česneku | 1 vejce | sůl, pepř, mletá paprika | 1 balení plátkového sýra | 1 lžíce MAGGI Harmonie Chuti

Příprava: Zpěníme cibulku na oleji, přidáme rozkrájený lunchmeat.

Přimícháme hořčici, kečup, česnek a MAGGI Harmonii Chuti.

Chvíli podusíme a přidáme vajíčko rozšlehané s paprikou a pepřem.

Za stálého míchání dodusíme.

Mažeme horké na veku nebo topinku a z plátků tvrdého sýra vykrojíme formičkou malá srdíčka.

Doba přípravy: 35 minut

Energetická hodnota: cca 5309 kJ (1270 kcal)

 

Banány plněné paštikou

Potřebujeme pro přípravu 4 porcí: 8 banánů | 200 g paštiky | 60 g másla | 1 lžíce hladké mouky | 1 cibule | 1 citrón | 50 g šunky

Příloha: Pečivo nebo opečené brambory.

Příprava: Oloupané banány podélně nakrojíme tak, aby se rozevřely, ale zůstaly v celku. Paštiku našleháme s polovinou másla a naplníme do banánů.

Cibuli nakrájíme nadrobno, osmažíme na másle, vložíme naplněné banány, trochu podlijeme a dusíme doměkka. Pak je vyjmeme, vydušenou šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, zředíme vodou, zakapeme citrónovou šťávou a v omáčce prohřejeme na nudličky nakrájenou šunku.

Plněné banány na talířích přelijeme omáčkou se šunkou.

Doba přípravy: 50 minut

Energetická hodnota: cca 2266 kJ (542 kcal)

 

Vuřtguláš II

Potřebujeme pro přípravu 6 porcí: 1/2 kg točeného kabanosu | 1 konzerva rajčatového protlaku | 1 cibule | trochu oleje | 1/2 kostky MAGGI Bujoxu | 1/2 hrnečku mléka | 1 lžička hladké mouky | sůl

Příloha: Těstoviny - Maggi Špagety nebo Maggi Kolínka, barevné těstoviny.

Příprava: Na cibuli osmahneme na kostky nakrájený kabanos, přidáme MAGGI Bujox, rajčatový protlak, podlijeme a chvíli dusíme.

Po chvilce přidáme mléko se lžičkou hladké mouky a povaříme. Dochutíme solí.

Doba přípravy: 60 minut

Energetická hodnota: cca 1369 kJ (328 kcal)

 

Choucroute garnie Alsasské zelí

Potřebujeme pro přípravu 6 porcí: 1.5 kg kyselého zelí | 2 lžíce másla | 4 plátky anglické slaniny | 2 cibule | 2 bobkové listy | 4 hřebíčky | 20 jalovčinek (plodů jalovce) | 2 stroužky česneku | 1/2 l bílého vína | 1/2 l vývaru zMAGGI Zlatého uzeného bujónu | 1 kg uzenin (klobásky) | 1 kg brambor | sůl | pepř

Příprava: Zelí dobře propláchněte vodou a dejte stranou.

Rozškvařte na másle slaninu, přidejte cibuli a nechte změknout. Přidejte koření, víno, vývar z MAGGI Zlatého uzeného bujónu a zelí. Duste až je zelí poloměkké.

Přidejte brambory, klobásy propíchané vidličkou a duste až jsou brambory měkké. Vyndejte klobásky, nakrájejte je a vraťte do hrnce. Vše promíchejte.

Náš tip: Nejlépe je použít z vín Ryzlink nebo Tramín.

Doba přípravy: 90 minut

Energetická hodnota: cca 3471 kJ (830 kcal)

 

Lesní špízy

Potřebujeme pro přípravu 6 porcí: 250 g čerstvých hub | 250 g měkkého salámu | 100 g libovější anglické slaniny | 3 cibule | 4 rajčata | 2 papriky | saturejka | grilovací koření | drcený kmín | sůl | alobal

Příloha: Chléb, pečivo.

Příprava: Houby, salám, slaninu, cibuli a rajčata pokrájíme na plátky, papriku na nudličky. Vše střídavě napichujeme na kovové jehly nebo špejle, posypeme saturejkou, okořeníme, osolíme a zabalíme do alobalu.

Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 15 - 20 minut.

Doba přípravy: 45 minut

Energetická hodnota: cca 1211 kJ (290 kcal)

 

Gyrosbuřty

Potřebujeme pro přípravu 6 porcí: 1 kg špekáčků | 2 kg cibule | 1 balení koření gyros | 100 g čabajky nebo vepřových jater | 1 lžíce grilovacího koření | 1 lžíce sojové omáčky

Příloha: Chléb.

Příprava: Špekáčky a cibulí nakrájíme na kolečka, čabajku nebo játra na menší kousky.

Přidáme koření a necháme uležet alespoň hodinu.

Rozehřejeme pánev a dusíme pod poklicí. Tuk nepřidáváme, vypeče se.

Podáváme s chlebem a zapíjíme pivem. I ten, kdo ho jinak nepije, po něm v tomto případě zatouží. Náš tip:Recept pro hospodské, musí se spláchnout pivem.

Doba přípravy: 30 minut

Energetická hodnota: cca 3027 kJ (724 kcal)

 

Mlsný jazyk

Potřebujeme pro přípravu 4 porcí: 8 nožiček silnějších párků | 50 g pikantní hořčice nebo kečupu | 8 sterilovaných feferonek | 1 cibule | olej na potření | 1 křen

Příloha: Chléb.

Příprava: Párky podélně nařízneme a vzniklý otvor vymažeme hořčicí nebo kečupem, vložíme feferonku, kolečko cibule a rozložíme na olejem potřený alobal. Zabalíme a dáme do trouby. Pečeme 20 minut, rozdělíme na porce a posypeme strouhaným křenem.

Doba přípravy: 35 minut

Energetická hodnota: cca 2563 kJ (613 kcal)

 

Vuřty na pivě

Potřebujeme pro přípravu 4 porcí: 10 oloupaných a nakrojených špekáčků | 4 velké cibule (pokrájené na kolečka) | 4 papriky | 1/2 l černého piva | 1 malý kečup

Příprava: Do pekáčku položíme 2 nakrájené cibule, na ně rozpůlené pekáčky, na ně položíme pokrájenou papriku na proužky a nakonec zbývající 2 cibule. Vše zalijeme kečupem smíchaným s pivem. Pečeme asi 1 - 1,5 hod.

Doba přípravy: 105 minut

Energetická hodnota: cca 2042 kJ (489 kcal)

 

Vinné klobásy v zapečeném zelí

Potřebujeme pro přípravu 4 porcí: 1/2 sáčku kysaného zelí | 1 větší jablko | 150 g čerstvého očištěného ananasu | 3 lžíce másla | 600 g vinné klobásy | 50 g žampionů | 1 kostka MAGGI Zlatého Houbového bujónu

Příloha: Bramborové halušky, bramborová kaše, bramboráky nebo vařený brambor.

Příprava: Zelí překrájíme a uvaříme téměř do měkka. Jablko oloupeme, vyndáme jádřince a nakrájíme na měsíčky. Žampiony nakrájíme na plátky a na 1 lžíci másla opečeme. Ananas nakrájíme na drobné kostičky a přidáme zelí, žampiony a jablka, MAGGI Zlatý houbový bujón a promícháme.

Směs dáme na dno zapékací misky a zvolna pečeme v rozehřáté troubě asi 15 minut. Klobásy stočíme do spirály a položíme je na zelí, pokapeme zbytkem másla a pečeme až jsou klobásy hotové.

Doba přípravy: 55 minut

Energetická hodnota: cca 2111 kJ (505 kcal)

 

Buřty v pivní omáčce

Potřebujeme pro přípravu 4 porcí: 8 buřtů | 4 velké cibule | 2 papriky | 1 láhev černého piva | 1 sklenka MAGGI Omáčky Gulášové | 6 lžic kečupu | sůl, pepř

Příloha: Chléb, pečivo, brambory.

Příprava: Buřty podélně nařízneme, vložíme kolečka cibule a plátek papriky.

Naskládáme do pekáčku, poklademe zbylou cibulí a paprikou, zalijeme MAGGI Omáčky Gulášové, kečupem a půlkou piva.

Pečeme cca půl hodiny přiklopené, potom odklopíme a doléváme pivo.

Doba přípravy: 30 minut

Energetická hodnota: cca 3162 kJ (756 kcal)

 

Telecí párky na pivu

Potřebujeme pro přípravu 4 porcí: 8 telecích párků | 1/2 láhve světlého (může být i černé) piva | 5 středně velkých cibulí | hořčice | kečup | máslo

Příloha: Čerstvé pečivo, nejlépe housky.

Příprava: Telecí párky oloupeme, podélně rozkrojíme. Spodní díl pomažeme hořčicí, poklademe na kolečka nakrájenou cibulí a přiklopíme vrchním dílem.

Zajistíme z každé strany párátkem. Upravené párky naskládáme do pekáčku, zalijeme asi 2 skleničkami piva, hodně pokapeme kečupem, poklademe plátky másla, posypeme zbylou cibulí a pečeme asi 3/4 hodiny, aby se pivo odpařilo a vznikla hustší šťáva.

Cibule musí být měkká.

Doba přípravy: 60 minut

Energetická hodnota: cca 1689 kJ (404 kcal)

 

| Seznam |Google| Atlas | Webzdarma | iDNES | iZITRA | IDOS | ICQ | Quick | Centrum | Yahoo | Eurotel | Webcams | Novinky | Cestiny | Martin |

 

* Kurzy * Akcie * Práce * Zájezdy * Zájezdy * Meteobox * Auto *