Potřebujeme pro přípravu jedné porce:1 vepřový steak, nejlépe z kotlety bez kosti | 1 plátek šunky | 5 stonků chřestu | 1 plátek sýru Eidam nebo podobného | 1 špetka pepře | 1 špetka soli | 2 špetky hladké mouky
Příloha: Hranolky a zeleninovou oblohu.
Příprava: Steak lehce naklepe hranou ruky, posolíme, opepříme a z jedné strany posypeme hladkou moukou.
Na rozpáleném tuku opečeme nejprve stranu, která je opepřená.
Pak steak obrátíme, položíme na něj plátek šunky, chřest a překryjeme ho plátkem eidamského sýra.
Potom pánev na chvilku přikryjeme poklicí, aby se sýr poněkud roztavil.
Doba přípravy: 20 minut
Energetická hodnota: cca 2650 kJ (634 kcal)
Potřebujeme pro přípravu 4 porcí:2 lžičky zeleného naloženého pepře | 1 lžíce cukru | 4 vepřové steaky z libovější krkovičky | olivový olej | 100 g másla | 2 cibule | 1 menší pekingské zelí | 2 lžíce světlé sójové omáčky | 2 lžíce posekané pažitky | 1/2 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru | 1 velká červená paprika | sladkokyselá chilli omáčka | 2 lžíce medu | 2 lžíce MAGGI Harmonie Chuti
Příloha: Čínská smažená rýže.
Příprava: Smícháme rozdrcený naložený zelený pepř, med, sojovou omáčku, cukr a MAGGI Harmonii Chuti, směs vetřeme do zářezů, které jsme udělali na steacích.
Zabalíme do mikrofólie a dáme na cca hodinu do ledničky.
Maso zprudka opečeme ve woku, vyjmeme ho a na výpeku orestujeme pokrájenou cibuli, na nudličky pokrájené čínské zelí, zázvor a papriku.
Restujeme asi 5 minut a smícháme s osmaženým masem. Dochutíme sladkokyselou chilli omáčkou a ozdobíme pažitkou.
Doba přípravy:
30 minut
Energetická hodnota: cca 3443 kJ (824 kcal)
Potřebujeme pro přípravu 4 porcí: 500 g vepřových řízků | 500 g MAGGI Turbánků | 1 cibuli | 1 kostka MAGGI Zlatého Houbového bujónu | 1 koření dle chuti, spíše něco pikantního | 300 g žampiónů | 1 balení MAGGI Nápady Žampiony, smetana & kuře | 1 lžíce oleje | 250 ml smetany na vaření
Příloha: MAGGI Turbánky, farfale.
Příprava: Řízky naklepeme, obalíme v pikantním koření a na troše oleje orestujeme.
Na druhé pánvi podusíme nakrájené žampióny a cibuli, přidáme MAGGI Zlatý houbový bujón, MAGGI Nápady Žampiony, smetana & kuře. Celé podlijeme vodou, řádně promícháme a dusíme do měkka.
Když jsou žampióny měkké, zalijeme je smetanou na vaření, promícháme. Potom přidáme orestované řízky a krátce povaříme.
Doba přípravy: 45 minut
Energetická hodnota: cca 3796 kJ (908 kcal)
Potřebujeme pro přípravu 4 porcí: 4 porce vepřového žebírka | 100 g čerstvých žampionů | 50 g slaniny | 1 červená paprika | 1/2 lžíce nakládaných kaparů | 100 ml smetany | 1 balení MAGGI Dnes Omáčky na maso | 3 lžíce smetany | voda
Příloha: Houskový knedlík.
Příprava: Vepřový kotlet lehce naklepeme, osolíme a opepříme, obalíme v mouce a zprudka opečeme z obou stran na oleji. K opečeným kotletám přidáme máslo a dáme do lehce vyhřáté trouby (asi 140°C) pod pokličkou dodusit. Slaninu nakrájíme najemno a rozpustíme ji. K rozpuštěné slanině přidáme na plátky nakrájené žampiony, nakrájenou červenou papriku a kapary a lehce orestujeme.
Výpek dolijeme vodou, vsypeme obsah MAGGI Dnes Omáčky na maso, dobře rozmícháme a za stálého míchání přivedeme do varu. Omáčku vaříme za občasného míchání na mírném ohni 5 minut. Do uvařené omáčky přimícháme smetanu a orestované žampiony a krátce provaříme.
Doba přípravy: 60 minut
Energetická hodnota: cca 1850 kJ (443 kcal)
Potřebujeme pro přípravu 4 porcí: 0.6 kg telecí nebo vepřové kýty | 2 lžíce oleje | 1/2 osminky másla | 200 g kořenové zeleniny | 1 cibule | sůl | pepř | 200 ml bílého vína | 100 g žampionů i s nálevem | 400 g hladké mouky | 0.8 l mléka | 1 žloutek | 100 g strouhaného sýra primátor | MAGGI Harmonie Chuti
Příprava: Nejdříve si připravíme sýrovou omáčku. Z mouky a vřelého mléka uděláme bešamel do kterého zavaříme jemně strouhaný sýr, dochutíme kořenící směsí MAGGI Harmonie Chuti. Necháme zchladnout, vmícháme žloutek a polovinu másla.
Na zbylém másle s olejem orestujeme očištěnou a na plátky krájenou kořenovou zeleninu, přidáme drobně krájenou cibuli, vložíme maso vcelku a opečeme je ze všech stran. Osolíme, opepříme, zalijeme bílým vínem a šťávou ze žampionů a dusíme doměkka.
Maso vyjmeme, nakrájíme na porce, které pak zdobíme na plátky nakrájenými žampiony.
Do šťávy přidáme sýrovou omáčku, zahříváme pouze k bodu varu, aby se nesrazila, dochutíme, upravíme hustotu vývarem nebo vodou a procedíme zpět na maso.
Doba přípravy: 90 minut
Energetická hodnota: cca 5534 kJ (1324 kcal)
Potřebujeme pro přípravu 4 porcí: 4 kotlety | 10 dkg anglické slaniny | 1 papriková klobása | kyselé zelí | pepř | žampióny | tvrdý sýr | MAGGI Harmonie Chuti
Příloha: Těstoviny, rýže, bramborová kaše.
Příprava: Kotlety naklepeme a osolíme.
Připravíme si směs ze slaniny, na které roztavíme nakrájenou klobásu. Pak přidáme kyselé zelí, orestujeme, chvíli podusíme a nakonec přidáme houby a dochutíme MAGGI Harmonie Chuti.
Když je směs připravená, narovnáme do pekáčku kotlety, dáme na ně směs a dusíme doměkka. Ke konci posypeme strouhaným sýrem.
Doba přípravy: 60 minut
Energetická hodnota: cca 2863 kJ (685 kcal)
Potřebujeme pro přípravu 4 porcí: 4 kostky MAGGI Šťávy k vepřovému masu | 1 sáček MAGGI Harmonie Chuti | 4 plátky vepřové kýty nebo krkovičky | 200 g sterilovaného zelí | 1 cibule | 100 g šunky | 3 lžíce oleje | 1/2 lžičky kmínu | pepř
Příprava: Vepřové plátky důkladně naklepeme, ochutíme MAGGI Harmonií Chuti, kmínem a opepříme.
Zelí lehce pokrájíme, přidáme na kostičky nakrájenou orestovanou cibuli a šunku, vše promícháme a směs klademe na plátky masa a pevně zabalíme.
Závitky skládáme těsně vedle sebe na vymaštěný pekáček, podlijeme trochou vody a v troubě dusíme doměkka.
V průběhu pečení přidáme MAGGI Šťávu k pečenému masu, podléváme a krátce podusíme.
Doba přípravy: 75 minut
Energetická hodnota: cca 1559 kJ (373 kcal)
Potřebujeme pro přípravu 4 porcí: 4 vepřové řízky | olej | 1 cibule | 150 g čerstvých hub (mohou být i nakládané či sušené) | drcený kmín | sůl | pepř | 1 kostka MAGGI Zlatý Houbový bujón | jíška
Příloha: Houskové knedlíky, brambory, rýže.
Příprava: Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a z obou stran zprudka opečeme na oleji.
Pak maso vyndáme a zpěníme na oleji cibuli a přidáme nakrájené houby. Vložíme zpátky maso, sekaný kmín, přidáme MAGGI Zlatý Houbový bujón a dusíme doměkka.
Potom omáčku zahustíme jíškou.
Doba přípravy: 50 minut
Energetická hodnota: cca 1953 kJ (467 kcal)
Potřebujeme pro přípravu 4 porcí: 400 g vepřového masa | solamyl | 1 vejce | krevetové prsty | syrová paprika | 1 pórek | 2 dcl bílého vína | zázvor | MAGGI Harmonie Chuti | sójová omáčka
Příloha: Rýže, hranolky.
Příprava: Libové vepřové maso nakrájíme na tenké nudličky a promícháme se lžící solamylu a syrovým vajíčkem.
Pak nakrájíme nadrobno krevetové prsty, smícháme s proužky syrové papriky a pórku.
Na oleji osmažíme vepřové, přidáme krevety a vše podusíme na 2dcl bílého vína. Přidáme špetku zázvoru, dochutíme MAGGI Harmonie Chuti a sójovou omáčkou a krátce podusíme.
Doba přípravy: 60 minut
Energetická hodnota: cca 1412 kJ (338 kcal)
Potřebujeme pro přípravu 4 porcí: 500 g tykve | 50 g tuku | 100 g cibule | 400 g vepřového masa | sůl, pepř | 300 g rajčat | 4 zelené papriky | 2 vejce
Příloha: Brambory.
Příprava: Na tuku osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené umyté maso, osolíme, opepříme a dusíme.
Po 20 minutách přidáme k masu na nudličky nastrouhanou tykev, na kroužky nakrájená rajčata, nakrájenou očištěnou papriku a vše společně udusíme doměkka. Zbytek vody ještě odpaříme a přidáme rozšlehaná vejce. Zamícháme a dovaříme.
Doba přípravy: 50 minut
Energetická hodnota: cca 872 kJ (209 kcal)
| Seznam |Google| Atlas | Webzdarma | iDNES | iZITRA | IDOS | ICQ | Quick | Centrum | Yahoo | Eurotel | Webcams | Novinky | Cestiny | Martin |